Clubkampioenschappen 2014 van de senioren

 


 

 


 

Recreantentoernooi 2014-2015

 

Hallo Recreanten,

Inmiddels hebben we de eerste 5 wedstrijden gespeeld echter ook allemaal ruimschoots ‘niet gewonnen’.

De reden waarom wij laag scoren heeft een aantal redenen, namelijk;

1)     Wij hebben (gelukkig) een hele grote groep dames en heren die mede daarom (verdeeld over totaal 12 wedstrijden) ook weinig spelen.

2)     Omdat je maar 1 of 2 keer kan spelen ben je ook minder ingespeeld op je teamgenoot…..PS.: goed om vooraf met elkaar te oefenen zodat je goed bent voorbereid voorafgaand aan de betreffende wedstrijd.

3)     Wij zetten vanuit onze vereniging ook al vrij snel beginners is om iedereen een kans te geven mee te spelen en dit willen we er zeker inhouden aangezien het goed is om wedstrijdervaring op te doen.

4)     De clubs waar wij tegen spelen hebben vaak maar een team van gemiddeld 2 a 3 dames en 2 a 3 heren om in te zetten, waardoor het eigenlijk ‘vaste teams’ zijn geworden die daarom ook erg goed op elkaar ingespeeld zijn.

5)     Indien de tegenpartij spelers tekort komt dan kunnen zij vaak ook niet anders dan eigen (ex-)competitie spelers in te zetten.

6)     Indien wij tegen een sterke tegenstander moeten spelen zetten wij –zo mogelijk- ook meer ervaren spelers in echter gaat dit ten kosten van overige wedstrijden.

7)     Met name BC Wammes uit Asperen speelt op een te hoog niveau binnen het Recreantentoernooi wat je ook kan zien als competitievervalsing.

Het laatst genoemde punt is ook door een aantal personen vanuit onze vereniging en teamleiders van andere clubs aan mij meegegeven met als gevolg dat BC Wammes zich heeft teruggetrokken uit het toernooi. Voor ons betekent dit dat de uitwedstrijd tegen BC Wammes van d.d. 22 januari 2015 komt te vervallen en dat we de niet behaalde punten ook niet komen te vervallen ☺!

Om te voorkomen dat wij van BC Network  “met shuttle en al gemuilkorfd worden” hebben we het idee opgevat om volgend seizoen 2015-2016 bij gezondheid met 2 vaste teams mee te gaan doen.   

 

Zodra ik met de teamleiders van de andere clubs overeenstemming heb, zijn jullie de eerste die ik het laat weten!!, wordt dus vervolgd.

Wens jullie voor de nog komende wedstrijden veel gezelligheid en sportiviteit toe en hopelijk weten we ook nog een paar puntjes te sprokkelen.

Groet, Wout.